zondag 10 januari 2016

Granola!

Het nieuwe jaar startte met nieuwe voornemens.  Dit jaar is dat gezonder eten en wat sporten.  Bij dat laatste sprong manlief dolenthousiast in de lucht en nam me onmiddellijk mee naar Decathlon voor een sporttenue... Het tenue heb ik nu al, de tijd en de motivatie om er echt mee te beginnen laat blijkbaar nog eventjes op zich wachten.  Dan maar het andere voornemen wat uitwerken: gezonder eten.  Gezonder eten begint bij een gezonder ontbijt, of toch iets anders dan boterhammetjes met choco.

We kochten een hoop yoghurt, zaden, pitten en muesli om de dag goed te beginnen.  Jam jam jammie, maar het leek nog leuker om de muesli om te toveren tot granola.  Granola is een heerlijk mengsel van geroosterde haver en eventueel wat noten en zaden.

Wil je ook de dag starten met een potje heerlijke granola? Wel, neem dan wat muesli of haver gemengd met noten, giet er wat ahornsiroop over, meng en zet in een voorverwarmde oven van 200 graden voor een half uur.  Roer tussendoor eens.







Als je granola uit de oven komt laat je hem eerst wat afkoelen en daarna kan je hem naar hartelust pimpen.  Ik maakte een versie met gedroogd fruit (abrikoos, appel, pruim, rozijnen en cranberries) en eentje met verkruimelde speculaas, chocolade en wat extra nootjes. (oke, die laatste is misschien ietsje minder gezond maar wel lekker!)


Hupla, smijt je granola in potjes en start je dag lekker en gezond!


Trouwens, voor de oplettende lezers, vorige woensdag was er geen blogbericht. Dat zal in de toekomst nog wel eens voorvallen tot het geheim project in de boekhandel ligt :)

10 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hhmmm ziet er lekker uit!
    missknitandsew.blogspot.be

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh, die potjes zijn leuk!! Maakte je die ook zelf?
    Ben echt benieuwd naar dat geheime project! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Yup, die potjes maak ik ook zelf, helemaal niet moeilijk en het resultaat is superleuk :)

      Verwijderen
  4. Wat spannend dat geheime project! Ben heel benieuwd.
    (en die granola ziet er lekker uit! )

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Oh een boek op komst van jouw hand!?! Ik maak ook af en toe zelf granola,super lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hier ook sinds ongeveer een jaar zwaar verslaafd aan home made granola! Die tip om wat verkruimelde speculoos eraan toe te voegen ga ik zeker eens proberen! Lieve groet, V.

    BeantwoordenVerwijderen