woensdag 30 augustus 2017

Een abrikozenswirltaartje.

Op algemeen verzoek post ik hier nog even het recept voor het abrikozenswirltaartje van op m'n Instagram.


Wil je graag in no-time een lekker dessertje uit je mouw schudden?
Wel dan is dit taartje echt een aanrader, bijna geen werk en superlekker!

Oké we beginnen er aan, wat heb je nodig?
- Een rolletje bladerdeeg
- Een potje abrikozenconfituur (Ik maakte er zelf maar je kan er uiteraard ook gewoon kopen in de winkel, nog minder werk, hui!)

Stap 1: rol je bladerdeeg uit.


Stap 2: smeer een lekkere laag confituur op de helft van je bladerdeeg.


Stap 3: plooi je bladerdeeg in twee.


Stap 4: Snij je bladerdeeg in stroken.  Let wel dat je de onderkant niet doorsnijdt want anders heb je gewoon aparte strookjes in plaats van een taartje...


Stap 5: draai elk strookje een paar keer om en smeer de bovenkant in met eigeel.


Stap 6: Steek je taartje in spe 20 min. in een voorverwarmde oven van 180 graden.  Ondertussen kan je op je gemak een roséetje drinken (beetje afhankelijk van het uur van de dag).





Et voila, je taartje is ready.  Iedereen kan er nu een strookje van plukken en op smullen.  
Ideaal als vieruurtje op het speelplein, of gewoon bij de koffie. Smakelijk!






1 opmerking: